v2.5.2
Giriş yap

Süslü parantezleri kolayca bulma (VScode)

obey00
1,094 defa görüntülendi

Süslü parantezler bazen uzun ve iç içe kodların bulunduğu durumlarda nerede bittiğini; ya da nerede başladığını bulmak istediğimiz zamanlarda bayağı vakit kaybettirici-uğraştırıcı olabiliyor.

Örneğin:

if($blabla == "abc") { //100. satır
.
.
.
} //800. satır

gibi bir senaryo olduğunu düşünelim. Benim istediğim ise şu:

diyelim 100. satırdaki süslü parantezin üstündeyim; bir klavye kısayolu ile nerede kapandıysa (yukarıdaki örnekte 800. satır mesela) oraya gitmesini sağlayan (ve aynı şekilde, tam tersi senaryoda 800'den 100. satıra gidecek şekilde) bunu yapabilen bir eklenti vs. yok mudur acaba?

Kıssadan hisse: süslü parantezin üstündeyken nerede kapandıysa - veya - nerede açıldıysa orayı direkt gösteren bir eklenti veya benzeri bir çözüm var mıdır?

Cevap yaz
Cevaplar (7)
obey00
960 gün önce

Bracket Colorizer'i kullanıyorum, görünüm itibariyle kolaylaştırıyor elbette. Ama binlerce satırın olduğu köşeli parantez içlerinde başına-sonuna gitmek teferruatlı oluyor illaki. Tek tuşla hallolabilen bir şeyse, hiç gerek yok diye düşünüyorum gözü yormaya. @makifgokce teşekkür ederim. Ctrl+Shift+Ç ile tam da bahsettiğim durum buydu. Diğer yorumlar için de ayrıca teşekkürler; bilmeyen arkadaşlar da diğer önerilerdeki eklentileri kullanabilir onlar da faydalı.

rephp7
962 gün önce

kodları renklendiren bir eklentisi olacaktı. açtığın süslü parantez ile kapananı aynı renk yapıyordu. O da işine yarar. Belki eklentinin adını hatırlayan çıkar.

Hatırladım: Bracket Pair Colorizer , bu eklentiyi incele belki işini görür.

0kan87
962 gün önce

Sublime için de var mı bir eklenti veya kısayol acaba?

yasinatesim
962 gün önce

Arkadaşların dediklerine ek olarak bu da güzel bir eklenti, sondaki bracketa gelince baştaki bracket da ne olduğunu ve satır sayısını gösteriyor.
https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=jomeinaster.bracket-peek

smack
962 gün önce
Ctrl + Shift + |

ile gunu buyuk olcude kurtarabilirsiniz.

leos
962 gün önce

Var hocam aşağıdaki verdiğim likteki eklenti bu işi gayet iyi yapıyor css html ve javascript te çalışıyor

https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=CoenraadS.bracket-pair-colorizer