v2.5.2
Giriş yap

psd ve tarayıcı arasındaki pixel uçurumu

ssametogetme
311 defa görüntülendi

Herkese kolay gelsin . Css ile egzersizler yapmaya başladım google'dan psd to css diye aratıp birkaç web sitesi örneği buldum yapmaya çalışıyorum ama büyük bir sorunum var . Psd deki fotoğrafın boyutları ile kod yazarkenki acayip farklı oluyor . Psd ile ölçüyorum birebir değeri veriyorum fakat psd'de görünen 100 px tarayıcıda çok fazla görünüyor . Resmin boyutuyla alaklı sanırım . Ne yapmam gerekiyor yol görsterebilir misiniz ? Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden .

Cevap yaz
Cevaplar (2)
akincankoc
985 gün önce

Genel olarak psd'ler eğer websitesi tasarımıysa kılavuz çizgileriyle yaparlar kılavuz çizgilerine bakarak 12'lik bir ızgara sistemi yada farklı olan bir sistem'de olabilir bunu kullanarak pixel perfect harici işlemler yapmalısınız. Örneğin 12'lik bir ızgara sisteminde bir header oluşturacaksınız o header ızgaralık sistemin hangi bölümünde ona bakarak yer konumlaması sağlarsınız. Bu şekilde telefon harici çözünürlük'lerde oluşmuş çözünürlüklerde sistematik olarak düzgün görünecektir. İncelemeniz için bootstrap'in grid system'ini bırakıyorum link olarak (https://getbootstrap.com/docs/5.0/layout/grid/)

ozdemir
985 gün önce

Merhabalar bende geçen onu araştırdım sordum Döküm yapanlar bilgisayarıma da bağlandı yalnız dediler ki ölçülere fazla takılmayın