v2.5.2
Giriş yap

Web tasarım ve geliştirme tahtalı köye gidici mi?

gokhandmo
418 defa görüntülendi

Bu sorunun cevabını internette arasamda tatmin edici bir sonuç bulamadım genel olarak verilen cevap şu şekilde"Web sitesi üretme siteleri insanın yerini alacak kadar gelişmiş değil ve kişileştirme özelliği sunmuyorlar bu yüzden web geliştiriciler bu konuda endişe etmemeli,Bu web sitesi üretme siteleri insanın yerini alacak seviyeye uzun süreler boyunca gelemeyecek" şeklinde olsa da benim içime kurt düştü ve bilen insanlara sormak istedim. Daha bu işlerde ilk adımı atan bir bebek sayılabilirim html ve css öğrendim css ile seviyem ise başkalarının ürettiği içeriği nasıl ürettiğini çakozlayıp biraz uğraş ile kopyalayabilecek seviyedeyim ve javascript öğreniyorum şu anda Peki endişelenmeli miyiz? bundan 3 sene sonra bir web sitesi üretme sitesi piyasaya çıktığı zaman eğer ki kendimize başka özellikler katamadıysak yeniden dönemin ihtiyacına göre şekillenmemiz mi gerekicek yoksa bunun yakın gelecekte olması muhtemel durmuyor mu? ayrıca bu 3 sene sonra çıkmış olan web sitesi üretme sitesi bize ne kadar engel oluşturacak cevaplarsanız sevinirim.

Cevap yaz
Cevaplar (3)
aydinkeskin
1014 gün önce

bu sektörün webası
wordpress vb çalışmalar
hastalık gibi yayılıyor ve yaptığımız veya yapmaya çalıştığımız işi öldürmeye devam ediyor maddi olarak haliyle sektör küçülüyor.

iamefe
1014 gün önce

https://youtube.com/c/OnlineTutorials4Designers
linki atmayı unutmuşum :/
kanal bu.

iamefe
1014 gün önce

Yaratıcı olursan pek sıkıntı olacağını sanmıyorum. Örneğin bu kanalda bazı tasarımlar yaratıcı bunları makinanın yapması çok zor.
Eğer bu tarz siteler çok fazlalaşırlarsa bunların fiyatlarının artacağını düşünüyorum.
Özellikle büyük şirketler özel web sitesi yaptırmaya devam edecektir. Örnek vereyim apple'ın sitesini bir makine yapabilir mi? Sanmıyorum, bizim görmemiz zor.

Son olarak kendini backend için de geliştirmen daha önemli. Tabi bir şirkette sabit çalışıcam dersen sadece frontend yeterli olur, backend mantığını bilsen yeter.
Özellikle bu backend kısmını özelleştirmek sıkıntılı oluyor.
Freelance çalışacaksan backend bilmen şart bence. node.js bayağı popüler bu aralar. O da javascript üzerinden çalışıyor.