v2.5.2
Giriş yap

Sıfırdan ileri seviyeye yapay zeka dersleri!

smack
8,095 defa görüntülendi ve 3 kişi tarafından değerlendirildi

Sözüm meclisten dışarı. Son zamanlarda daha da artmış bir vaziyette bir hareketle karşılaşıyoruz. Herkes yazılım bilmeden öğretme peşinde. İyi de birincisi koskoca bilgisayar bilimini senin anlattığın 50-100 saatlik, düzgün bir prodüksiyonu bile olmayan, karışık, ordan burdan edindiğin bilgilerle çektiğin videolarınla mı öğreneceğiz. Neymiş sıfırdan ileri seviye bilmem ne programlama, yok yazılıma nereden başlamalıyım? Yahu bu insanlar konuşmayı bilmiyor, telaffuzu bile yok ama ortaya düşmüş yazılım öğretmenliğine soyunmuş. Git yapmadığın ama yapmayı çok istediğin slime videosunu çek. İkincisi herkes bilirkişi oldu. Neden hukuğa nereden başlamalıyım, tıpa nereden başlamalıyım, sıfırdan ileri seviyeye beyin cerrahisi dersleri yok. Al eline bi yönetmelik oradan bize oku. Bize hukuk öğret, bize sanat tarihi öğret, bize tıp öğret. Ne de olsa bunları da öğretmen için kimse lisansın var mı diye de sormuyor! Sizce de bu konuda bi saçmalık yok mu? Bu insanlar öğrettikleri yarım yamalak bilgiler ile en iyi ihtimalle en sonunda kendileri işsiz kalacak gibime geliyor. Bilgisayar bilimlerini ayak altına alıp, herkesin yapabileceği basit bir zanaatmış gibi göstermek, neyin kafası. Kocaman bir cahilliğin mi?

Cevap yaz
Cevaplar (5)
smack
712 gün önce

dogru soyluyorsun

aydinkeskin
988 gün önce

senin söylemlerin türkiyede eğitim sistemini kısa özeti
kişi bilg. mühendisliği okuyor bitiriyor o video çekenler kadar bilgiyle adı mühendis oluyor
ama kendi kendini geliştirince o ünvanı gerçekten hakediyor.

herşey bilgi edinmek değil senin o bilgiyi nasıl işleyeceğin ile alakalı
kullanmayı bilmiyorsan nasıl çalışacağınıda bilemezsin.

bilgiyi doğru işlersen doğru çözümlere ulaşırsın yanlış işlersen 10 adımdan sonra 11 adım geri gidersin.

house2k
988 gün önce

videolar seni uzman yapmaz. Senin izlediğin videolardan yola çıkarak kendi yolunu çizmen gerekiyor, videolar sana sadece yolu gösterir seninde o gösterdikleri yoldan gitmek gerekir. Yani kısacası izleyecen video seni uzman yapmaz yapamaz çünki bu gerçekteki verilecek eğitimle bire bir değil izlediğin videolar sana birşeyler öğretir ama o öğrettiği şeyleri senin düşünüp bir şekilde işey yarar bir fikre çevirmen gerekiyor.

recep
988 gün önce

aslında kısmen haklısın kısmen haklı değil, çünkü öğrenmek kişinin elinde olan bir şey.
amerikadaki yetenek sizsiniz'e katılan bir çocuk vardı, gitarla ilgili inanılmaz bir gösteri sundu. nereden öğrendiğini sorduklarında ise sadece youtubedaki videoları izleyerek öğrendiğini söyledi.
yani demek ki isteyen bunlarlada öğrenip kendini yeterince geliştirebiliyor. kimi izleyip izlemeyeceğin ise zaten sana kalmış bir şey, ama birisine neden anlatıyorsun diye kızmak saçma olur.
youtube'da ise bu kişiler örneğin beğenmeme butonu vermiş sana youtube özgürce ifade edebilirsin, video altında fikirlerini özgürce kimseyi kırmadan ifade edebilirsin.
yani bunun bir cahillikle alakası yok, herkes bir şeyler yapmak istiyor, kimileri yapabiliyor kimileri yapamıyor ama önemli olan bir şeyleri yapabilme cesaretini kendinde bulabilmiş olması. cahil cesaretide diyebilirsin buna, ama o kişi ya da kişilerin bir süre sonra daha iyi anlatmayacağınında garantisi yok.
daha kötüyede gidebilir, kendini geliştirip daha iyi şeylerde anlatabilir.

bu konu bence tamamen nereden baktığına bağlı, banada saçma geliyor 1 saatte css öğren gibi videolar. ya da udemy'de web eğitimi adı altında bildiği bütün herşeyi anlatıp eğitim seti olarak satan insanlar, ama bunun yanında gerçekten bu işi severek yapan insanlarında olduğuna inanıyorum. önemli olan doğruyu yanlışı ayırt edebilecek duruma gelmek. çünkü bakıyorsun adam eğitim aldığı videonun altına çok güzel anlatmışsın çok bilgilisin yazıyor, bir kere bunu yazacak bilgi birikimi onda yok ki neye göre değerlendirdi çok iyi olduğunu? işte bu ve bunun gibi durumlardan dolayı ortalık biraz karışsada yinede doğru bilgi bir şekilde yolunu buluyor. doğru bilgiye ulaşamayanlarsa.. onlar için üzülmekten başka çaremiz yok şimdilik :)