v2.5.2
Giriş yap

resimsiz arkaplana blur ekleme

birotuz13
381 defa görüntülendi

Arkaplana blur eklemeyi kime sorsam bana resimli örnek atıyor fakat ben containerımın arkaplanını resimsiz bir şekilde blurlu yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Cevap yaz
Cevaplar (3)
bbera
1035 gün önce

Kodunun tam nasıl bir şemaya sahip olduğunu ve hangi elemente böyle bir işlem uygulamaya çalıştığını bilmediğm için ekstra çok bir şey söyleyeeyeceği lakin büyük ihtimal ile blur uyguladığın elementin altındaki elementin rengi eğer tek bir renk ise otomatik olarak bir blur farkedilmeyecektir ki bu çok dolğal, tek bir renge uygulanan bir blur her yerde aynı renk görünümünü oluşturacağı için bir anlamı olayacaktır.

örnek olarak bu linkteki öreneğe bakabilirsin.
oradada görebileceğin gibi blurlanmış element en üste ve arkasında sadece beyaz arka plan varken bir blur efekti oluşmuyor ama aşağıya scroll ettiğinde yazıların üzerinde iken arkasında renk değişimleri olduğu için blur efekti belirgin hale geliyor.

eğer sabit bir elemente blur efekti vermek istiyorsan belki arka planına bir resim ekleyebilir yada bir graident uygulayabilirsin.

edit: linkte bir hata vardı güncelledim kusura bakma.

birotuz13
1035 gün önce

olmuyor, rengin opacity sini düşürmeme rağmen ekranım simsiyah oluyor

bbera
1035 gün önce

backdrop-filter: blur(2px)

bu kod ile arka planı blurlandırabilirsin , ama eğer arka plan renginin opacity si full ise blur yapmayacaktır dolayısı ile arka plana eklediğin rengin opacity dğerini belli oranda düşürmen gerek.

örnek olarak background-color:rgb(0, 0, 0 , 0.9);