v2.5.2
Giriş yap

Site görsel tasarımı hakkında

ozermert26
506 defa görüntülendi ve 1 kişi tarafından değerlendirildi

Merhaba. Ben görme engelli olduğum için sitemi çoğunlukla bootstrap gibi araçlar kullanarak yazmayı tercih ediyorum. Zaten bu işlere başlayalı çok olmadığı için de css kullanımım tam olarak oturmuş değil. Ileride belki de kendi tasarımlarımı kendim yapabilirim. Neyse uzatmayalım.

Sizden, aşağıda vereceğim site linklerinin görsel tasarımını değerlendirmenizi rica ediyorum. Yani çok iyi olduğunu tabi iddia etmiyorum fakat en azından bir kullanıcı siteye girse ne hisseder bilmek isterim. Tamamen size göstermek için yaptığım siteme buradan henüz yeni yapılmış web siteme ise buradan ulaşabilirsiniz. Görselliğin yanı sıra genel olarak da değerlendirebilirsiniz. BU arada normal web sitemin olmasa bile deneme sitesinin kaynak kodlarını incelerseniz ve neyi düzeltmem gerektiğini yazabilirseniz çok sevinirim. Görmediğim için görseli yorumlama zekam da yok. Iyi günler.

Cevap yaz
Cevaplar (4)
rephp7
1045 gün önce

mobil tarayıcıdan baktım.

  • çok fazla kırmızı başlık ve yazı var. Kırmızının rengi hoş durmamış.
  • Techredio başlığının arkaplan rengi de uymamış. Görsel açıdan hoş durmuyor.
  • sosyal medya hesapları bilgisi verdiğin yer footer sanırım ama oda tam oturmamış. Sanırım genel olarak sayfanda div tagları ile ilgili bir eksiklik var kapanmamış div olabilir.
ozermert26
1045 gün önce

@rephp7 çok çok yararlı oldu. Düzelteceğim. Teşekkürler.

ozermert26
1045 gün önce

@frexx Öncelikle iyi dileklerin için teşekkürler fakat birkaç konuya değinmek istiyorum.

Biraz konu dışı olabilir fakat; bizim diğer görenlerden hiçbir eksiğimiz yok. Gelişen teknoloji sayesinde kendi yolumuzu kendimiz bulabiliyor, zilli toplar sayesinde futbol oynayabiliyor, son çıkan fakat Türkiye'de alınması çok güç olan arabalar sayesinde de aramalarımızı bile sürebiliyoruz. Yani şöyle ki: bir körün gören bir insandan hiçbir eksikliği yok. Sadece bir fark var ve bu fark da toplumun ön yargıları yüzünden bir eksiklik olarak görülüyor. Örneğin ben 14 yaşında bir lise öğrencisiyim. Kazandığım sınav sayesinde Amerika'ya gideceğim ve birçok şeyimi geliştireceğim. Ben de herkes gibi görenlerle aynı lisede okuyorum, her ne kadar online eğitim yüzünden arkadaşlarımızla çok tanışamasak da bu zaman kadar körlüğüm bu konuda da hiç problem olmadı. Görme engelim sayesinde birçok duyumu geliştirme olanağı elde ettim. Örneğin biz görmediğimiz için işitme organımızı çok daha fazla kullanıyoruz, bu da normal insanlardan çok daha iyi duyabilmmemiz anlamına geliyor.

Mesela bende insanların sadece %0.001'inde görülen absolut kulak var. Bunun sayesinde de ben piyano, keman gibi ensturumanları hiç eğitim almadan kendi kendime çalabiliyor, dinlediğim her parçayı hiç notalarına bakmadan çalabiliyorum. Absolut kulağın ne olduğuna dair bir makale yazılmış, onu da şuradan okuyabilirsiniz.

Yani körlüğün "geçmiş olsun" denilecek bir tarafı yok. Toplum bize engel koymadıkça, yollar körlere uygun yapıldıkça ve erişilebilirlik denen şeye önem verildikçe bu aşılacak. Bu yüzden farkındalık oluşturmak adına bu uzun şeyi yazdım. Umarım bu yazıyı sonuna kadar okur ve bizi anlarsınız. Ben doğuştan körüm ve hiçbir zaman sahip olmadığım gömre duyumun da eksikliğini hissetmiyorum. Şöyle düşünün: bende şuan absolut kulak var. Bu yetenek, elimden bir gün alınsa, yani benim kulağım absolut değil de normal olsa, ben bunun eksikliğini hisseder ve çok üzülürüm. Ama hayatında hiç absolut kulağa sahip olmayan biri ise bunu bilmez bile. Yani bu olayı da böyle düşünebilirsiniz. Ben daha önce hiç annemin yüzünü görmediğim için görmek istemem fakat daha önce görmüş olsaydım ve şu an görme yetimi kaybetmiş olsaydım o zaman çok fazla üzülebilirdim.

Soruma gelecek olursak, ben aslında sitemi görsel yönden değerlendimrenizi istemiştim. Teşekkürler

frexx
1045 gün önce

Kardeşim geçmiş olsun. Yazılımdan devam et kendini iyi geliştiriyorsun.