v2.5.2
Giriş yap

php boilerplate hakkında!

Anonim
522 defa görüntülendi

Merhabalar, ben php boilerplate eğitimini izledim ve aklımda bir soru var ve bunun için emin olmak maksadıyla sizlere sormak istiyorum. Burada kullanılan farklı kütüphaneleri eklediğimiz için başkalarının yaptıklarını ve dolayısıyla aklma şu soru geliyor büyük bir projede veya işte bulut ön muhasebe vs. vs. gibi yazılım geliştirmelerinde bu şekılde bır kullanım sağlamak dogrumudur?

Cevap yaz
Cevaplar (5)
venloress
1056 gün önce

Blade tema moturunu kullanmak istemiyorsanız ekstra birşey yapmanıza gerek yok.
Sadece view klasöründe bulunan .blade.php uzantılarını .php yapın.

Kütüphaneleri güncellemek çok basit. Composer ile bütün güncelleme işlemleri 1 tıkta yapılabiliyor.
Composer nedir ne değildir bilmiyorsan. Şu içeriklere göz at;

Php sürümünü güncellemek istediğin takdirse ise, yine ekstra birşey yapmana gerek yok.
Güncelleme sunucu tarafında gerçekleşir. Sonrasında gelmiş yeniliklere bakarak yazılımında kullanabilirsin.

[Düzenleme]
Geliştirici kütüphaneyi geliştirmeyi bıraksa bile kullanabilirsin. Fakat burada popüler kütüphaneler seçmeye dikkat et. Böylece sorun yaşamazsın.

venloress
1056 gün önce

düzenledim

quard1453
1056 gün önce

compsoerı bılıyorum onda sorun yok demek ıstedıgım hanı bız baskalarının kutuphanesını kullanıyoruz dımı bunu kullanınca hanı geliştirici diyelim geliştirmeyi bıraktı daha da ilgilenmiyor dolayısıyla hani o açıdan sorun olur mu dıye sormak sitedim.

quard1453
1056 gün önce

peki hani bu eğitimde bende birebir yaptım ama blade tema yapısını kullanmak istemiyorum kaldıramadım ve hatalar ile karşılaştım ona nasıl çözüm sağlayabilirim ve ek olarak da php sürümü güncellemede bu php kütüphanelerini nasıl çözebilirim?

venloress
1056 gün önce

Bu kütüphanelerin bazıları laravel tarafından kullanılıyor ve çok popüler kütüphanelerdir. Performans anlamında gayet iyiler. Güvenlik bakımından da sizi endişelendirecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Bütün kodlar açık kaynaklı.
Tayfun hocanın hazırladığı boilerplate başlangıç için ufak çaplı bir örnek. Daha geniş işlerde bu boilerplate'e daha fazla kütüphane eklenebilir veya laravel gibi frameworkler kullanılabilir. Fakat doğru geliştirildiği sürece mühasabe gibi projelerde kullanılması yanlış değildir.