v2.5.2
Giriş yap

Laravel 8 Fatura sayfasındaki kalemlerin listelenmesi eklenmesi vb.

emreergen20
608 defa görüntülendi

Merhabalar;
Laravel 8 de kendi işimize özel muhasebe sistemi yapmaya çalışıyorum temel cari ürünler tanımlar vb. bitti
sırada satış alış masraf benzeri faturaların girdileri.
js bilgim yok sayılır anca edit ile js işlemleri yapabiliyorum nerde ne yazıyor ama kendim yazamıyorum
sorum şu;
Fatura sayfasında fatura kalemleri olan liste var burayı nasıl yapmam gerektiğini bilemedim.
butona basınca tabloda alan açılacak ve ürünleri ve bilgilerini listeleyeceğim ve faturayı kayıt ettiğimizde o kalemlerle birlikte aynı anda eklenecek
Bazı basit kaynaklar da modal açarak ürün ekleyip eklenen ürünleri anlık js ile tabloya yansıtıyor ve en son bu verileri json olarak backend de işlem yapıyor.
elimde bir tamplate de new item butona tıklayınca sütün(div alanları) açan hazır bir tasarım var bunu nasıl kullanabilirim.
İşleyiş nasıl olacak, js yapmak zorundamıyız(veriyi toplayıp json olarak post etmek için)
böyle bir sistem yaparken nasıl bir yol izleyebilirim. önerileriniz var mı?
veya kaynak.

Teşekkürler İyi Günler Dilerim

Cevap yaz
Cevaplar (3)
emreergen20
1037 gün önce

Cavabın için teşekkür ederim.
aslında tam istediğim gibi değil ama bir fikir daha verdi bana şöyle bir şey yapsam yapı için mantıklı olur mu? sorun yaşatır mı ilerde.(js bilgim pek yok en çokda ajax olayında) tek yapabildiğim location ile destroya id gönderip veriyi lsteden sildirmek
fatura oluştur sayfasına girerken veritabanına 1 tane veri eklensin veride temel bilgiler(id,durum,tarihler vb.) hazır gelsin bu verinin durumu taslak olarak kayıt olsa
ve sayfa açılırken create sayfasına değil, edit e kayıtlı id ile yönlendirsem. (sabit fatura bilgileri(cari fatura bilgileri vb.) düzenlenip kayıt edildikten sonra)daha sonra alt tarafda liste hazırlasam ve dediğin modal ile kayıt ettirip back ile return etsem her kayıtta
back ile return edince liste de yenilenmiş olacak. aslında bu anlattığım olayı ürüne birden çok fiyat girdirmek için yaptım ama burada mantıklı olur mu?
peki listede bir kalemin düzenle butonuna tıklayınca js ile tekrar modal açtırınca o modal a o tıklanan kalemin verisini nasıl getirebilirim.

Teşekkürler.

soulfly579
1037 gün önce

Merhabalar,
Öncelikle sistemi tam bilmediğim için birazcık üstün körü yazmak durumunda kalacağım. Sistemde edit yapmak istiyorsanız - sizin tabirinizle kalem editi- bir buton tanımlayın.
Tanımladığınız butona tıklanıldığında js ile bir pop-up açın ama açılırken inputlara gireceği verileri ajax ile backendden çekin.
Ve pop-up'a gömün gelen verileri. Sonrasında post edildiğinde yine ajax ile backendde api ile veri aktarın ve update edildikten sonra succcess döndükten sonra js ile sayfayı refreshleyin.
Umarım yardımcı olur.

emreergen20
1037 gün önce

?