v2.5.2
Giriş yap

PHP Sayfalama Nasıl Yapılır?

ibrahimkotiloglu
521 defa görüntülendi

Hayırlı Günler birçok yerde PHP sayfalama için switch case yapısı kullanıldığını gördüm. Acaba başka bir alternatif var mıdır? Çağırılmış bir sayfada başka bir sayfayı çağırabilirmiyiz. Şimdiden teşekkürler.

Cevap yaz
Cevaplar (2)
reqres
1051 gün önce

@kargasa1982 soruda bahsedilen sayfalama sizin bahsettiğiniz liste sayfalama değildir diye düşünüyorum. Switch/Case yapısından bahsetmiş soruyu soran. :D

Aslında sorusu yanlış anlamadıysam rota (route) işlemleri.
Temel mantık şudur;

Her sayfa için özel bir tanımlama belirtirsiniz ve kullanıcıdan gelen tanıma göre ilgili duruma ait kod blogu çalışır ve oradaki dosyalar ve komutlar getirilir.
Switch/Case yerine İf/Elseİf/Else ile de yapılabilir ama bu kullanışlı bir yöntem değildir. Bunun yerine belli mimarileri takip etmekte her zaman yarar var.

Rota yazmak konusunda https://www.youtube.com/watch?v=afftda2bnqI videosunda Tayfun baya güzel bir başlangıç yapmış, izleyip mantığı kavramaya çalışmalısın.

kargasa1982
1052 gün önce

Nasıl yapacağın tamamen sana kalmış birşey. Listelemek istediğin durum için bir kaç şeyi biliyor olman gerekiyor;

1) toplam kayıt sayısı ve her sayfada kaç kayıt göstermek istediğin (aşağıda 1.2.3.4.5... gibi sayfalar için)
2) kaçıncı sayfada olduğun ki bu genelde get ile alınır veya session ile de kullanıcıya göstermeden de yapabilirsin.

bunları edindikten sonra hangi sayfadaysan tek yapman gereken SQL sorgunda LIMIT değerini ayarlamak (LIMIT 20,10) gibi.

bu şekilde yaparsan her sayfada DB den sadece belirlenen satır aralığındaki kayıtları çeker ve gösterirsin. Yok her seferinde sorgu göndermek istemiyorum diyorsanda,
ilk başta tüm kayıtlarını çeker bir diziye aktarırsın ve yine aynı mantık ile FOREACH filan kullanarak ilgili kayıtları diziden çekersin.