v2.5.2
Giriş yap

PHP INCLUDE - REQUIRE

ibrahimkotiloglu
550 defa görüntülendi

include ve require ile çağırdığım dosyaları bazen harici CSS ile düzenleyemiyorum style etiketine include ile CSS dosyasını çağırdığım zaman sorun kalmıyor acaba sağlıklı olur mu? JavaScript içinde aynısını söyleyebilirim. PHP ile sayfalama yapmak için başka alternatifler var mı? Şimdiden Teşekkürler.

Cevap yaz
Cevaplar (2)
fazilmertvural
1045 gün önce

Eğer css veya js dosyalarında değişiklilik yaptığın zaman önbelleğe alınmış veriler güncellenmiyorsa bunu yapmanın iki yolu var.

Yol 1

PHP dosyalarında eğer localde çalışıyorsan js ve css kodları bazen hemen etki etmiyor. Bu yüzden sayfa tasarımına .html olarak başlayıp tasarım bittikten sonra farklı kaydetip .php olarak çıktı alıp backend işlemelrini yapabilirsin.

Yol 2

Eğer projene PHP olarak başladıysan ve localde çalışıyorsan değişiklikleri yaptıktan sonra CTRL + Shift + N ile gizli moda geçip local sayfana bağlanıp, değişikliklerine göz atabilirsin. Ama gizli mod önbellek tutmadığı için local de çalışsan dahi gizli modda çalışmanı tavsiye ederim.

baydoganmirac
1045 gün önce

Merhabalar, include ve require kullandığın zaman css ile ilgili bir sorun yaşamaman lazım. Tahminimce CSS tarayıcı tarafından önbelleğe alındığı için sen css değiştirsen dahi anında o etkiyi göremiyorsun.
Sana bir kaç tavsiyem var;

  • CSS güncelledikten sonra CTRL + F5 ile sayfayı yenile.
  • Tarayıcının DevTools > Network kısmında "Disable cache" kısmına tik koy ve önbelleklemeyi kaldır.
  • CSS dosyalarını versiyon mantığında çek mesela style.css?v=123 gibi
    Umarım yardımcı olmuşumdur, iyi çalışmalar.