v2.5.2
Giriş yap

Php ile SMS onayları

Anonim
439 defa görüntülendi ve 1 kişi tarafından değerlendirildi

merhabalar bir otomasyonda SMS bilgilendirmesi varsa burada bulunan müşteri telefon numarasının onayı için nasıl bir yapı oluşturulmalı. Yani bahsettiğim şu ki; sisteme telefon numaram kaydedildi ve bize bir kod geldi bu giden kodu ve onayı nasıl bir yapıda almalıyım? Önemli olan hukuki süreci.

Cevap yaz
Cevaplar (3)
hakankorkz
1071 gün önce

Elbette geçerli kardeşim sen sitenin sözleşme kısmında gerekli hukiki sonuçları zaten bildiriyorsun ve hem bir tüzel kişi bir site kayıt oluyorsa o sitenin kuralları sözleşmelerini de kabul ettiği sayılır sen bu alanı açık şekilde belirtiyorsan...

ogrenenadam
1071 gün önce

yok genel mantığı biliyorum. Karşı tarafa bir 6 haneli bir kod göndereceğiz bu kodu veritabında tutacağız. sonra karşı taraftaki kişi kodu söyleyecek ve bu kod sistemdeki kodla uyuşuyorsa izin verilmiş ve izin tarihi veritabanına yazılacak.

işlem mantığını biliyorum ama tüm herşeyin bizim veritanından yapılıyor olması hukuki anlamda geçerli mi? Asıl öğrenmek istediğim bu.

hakankorkz
1071 gün önce

üyelik onay sisteminden bir seneryo verelim sms gnderme işlemin başarılı anladığım kadarı ile yazında..
şimdi veritabanında tablonda üyeler tablonda smskod diye bir sütün açarsın buraya sms ile gönderdiğin kodu kaydedersin sonra bu kodu üyelik aktivasyon için kodlayarak yapabilirsiniz...
anladığım kadarı ile sorun bu mu?...