v2.5.2
Giriş yap

Google AMP Konusunda Kendimi Nasıl Geliştiririm?

alperchaglar
389 defa görüntülendi ve 1 kişi tarafından değerlendirildi

Merhaba arkadaşlar ben Google'ın geliştiridiği AMP (Accelerated mobile pages) yani hızlandırılmış mobil sayfalar konusuna merak saldım. Biliyosunuz hız siteler için çok önemli Google'ın da böyle bi projesi varken öğrenip kendimi geliştrimek istiyorum belki ilerde değerlenir. Ama kendimi nasıl geliştireceğimi bilemedim Türkçe kaynak çok az hepsi birbirini tekrarlamış AMP konusunda emre nogay isimli kişinin şu arkadaşın yazısı ve diğer yazıları hakkında hep tekrar şeylere rastladım

Acaba bu konuda ne yapsam kendimi geliştiririm ya da bu konu için kendimi geliştirmeye çalışmak doğru bir hamle mi? Düşünüyorum mesela arkasında Google var temel amaç hız bi çok artısı var ilerde değerlenir mi sizce?

Cevap yaz
Cevaplar (1)
tayfunerbilen
1046 gün önce

zamanında şöyle bir videom vardı
https://www.youtube.com/watch?v=wjIYdfshSIw

öğreneceğin kaynak elbette kendi sitesi olacak. zaten kullanabileceğin her şeyi orada örnekleriyle gösteriyor.
anlaman gereken şey şu, amp sayfan asıl site içeriğin değil. mobil aramalarda daha hızlı sonuç vermesi için göstereceğin bir önsayfa gibi düşün.
yani bir sürü javascript işlemleri, oturum işlemleri vs. hiçbirisini ampde yapmak zorunda değilsin.

örneğin prototürk'ten örnek vereyim, makaleler sayfasında makale detayları için amp sayfası yaparım ve makale sayfasında amp linkini belirtirim. Ben genelde makalenin sonuna /amp gibi belirterek kontrollerimi yapıyorum back-end'de.
ve google'da aramalarda bu amp sayfasını gösterir, burada gösterim limitli olur ve asıl mobil sayfasına yönlendirme yapabilirsin bir buton yardımı ile.
gözünde çok büyüteceğin bir konu değil kısaca.