v2.5.2
Giriş yap

Vue Js Sass Dahil Etme

mutluksap
472 defa görüntülendi

Vue Js de sass dahil etmek istiyorum. Dökümantasyonu okudumuğunda "npm install -D sass-loader sass" komutunun yeterli olacağı belirtiliyor. Fakat ben hata alıyorum. Bu konuda yardımcı olur musunuz?
https://prnt.sc/11t6qoo

Cevap yaz
Cevaplar (2)
ilyasbilgihan
1099 gün önce

Öncelikle iki sorum var:

1) Sass'ı .vue dosyası içerisindeki <style></style> etiketleri arasında lang="scss" attribute u yardımıyla mı kullanmak istiyorsun.

2) Yoksa external file olarak .scss dosyası olarak mı tutmak istiyorsun?

Çözüm tavsiyelerim:

1 ) Vue Pre-Processors sayfasında yazana göre:
npm install -D sass-loader node-sass komutu ile yüklemelisin. Fakat sen node-sass değilde sass yüklemişsin. Ayrıca webpack config ini de yine aynı sayfada belirtildiği şekilde yaptığından emin ol.

2) .scss şeklinde sass yazıp, bunu kullandığın IDE deki bir extension veya 3rd party bir converter yardımıyla .css uzantısına dönüştürebilirsin. Örneğin ben VSCode da 'Live Sass Compiler' eklentisini kullanıyorum.

mutluksap
1099 gün önce

İlyas öncelikle merhaba
Sorumu açık olarak belirtmediğim için kusura bakma. 2. yöntemi kullanarak sorunu çözebiliyorum. Fakat seninde belirtmiş olduğun 1. yöntemi kullanamıyorum.
Amacım <style></style> etiketleri arasında lang="scss" kullanmak.
Belirttiğin yolları izleyip gerekli düzeltmeyi yaptıktan sonra tekrar çalıştırmayı denedim fakat yine aynı sorun ile karşı karşıyayım.
https://prnt.sc/11u5xte