v2.5.2
Giriş yap

Php ile google üzerinden arama yapmak

egemennk1
696 defa görüntülendi ve 1 kişi tarafından değerlendirildi

Merhaba internette biraz baktım ama tam istediğim sonucu bulamadım. Basit bir chatbot yapıyorum ve bu chatbot'a atıyorum "php" yazıldı bu bot google da arama yapıp bana php ile ilgili bilgi getirebilir mi? (örn. php ile alakalı wikipedia yazısı)

Cevap yaz
Cevaplar (4)
venloress
1185 gün önce

Bunun için google arama API'si bulunuyor. Github üzerinde ücretsiz paylaşılmış dosyalar mevcut.

Detaylı kaynak

Github 1
Github 2

egemennk1
1182 gün önce

Şöyle bir hata alıyorum bunu nasıl çözebilirim?

Fatal error: Uncaught RuntimeException: Unable to execute request. in C:MAMPhtdocselizabethschemesFoggGoogleCustomSearchCustomSearch.php:180 Stack trace: #0 C:MAMPhtdocselizabethschemesFoggGoogleCustomSearchCustomSearch.php(71): FoggGoogleCustomSearchCustomSearch->getResult('&q=salata') #1 C:MAMPhtdocselizabethschemessearch-9382.php(13): FoggGoogleCustomSearchCustomSearch->simpleSearch('salata') #2 C:MAMPhtdocselizabethsearch.php(15): include('C:MAMPhtdocs...') #3 C:MAMPhtdocselizabethindex.php(26): include('C:MAMPhtdocs...') #4 {main} thrown in C:MAMPhtdocselizabethschemesFoggGoogleCustomSearchCustomSearch.php on line 180
venloress
1185 gün önce

Dil dosyasını json türünde kaydettim böylece php tarafında json decode ile ile okuyup yazdırabiliyorum. Ve bütün değişiklikleri yapabiliyorum. Kendimce json'un daha performanslı olduğuna karar verdim. Yazdığınız yöntemler benim için yararlı değildi. En iyi yöntem için tayfun hocanın cevabını beklerdim. Sağlk olsun.

holdfast
1185 gün önce

wikipedia'dan yazı çekmek istiyorsan wikipedia'nın API'nı kullanman en mantıklısı.