v2.5.2
Giriş yap

Tema Geliştirme ve Javascript

owoki
654 defa görüntülendi

Merhabalar,
Uzun zamandır tema geliştirmek yerine hazır tema kullanan birisiydim. PHP yazıp işime bakıyordum. Ama temaların fikirlerime ve kafamdaki düşüncelere uymuyor olması artık sinir etmeye başladı ve tema geliştirmeye başlamam gerektiğini anladım. Kafamda ufak sorular var yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

  • PHP'de laravel freamwork kullanıyorum. Laravel'le daha uyumlu olan vue.js sanırım. Vue.js'i araştırdım kısmen sadece ufak fikir sahibiyim. Vue.js benim tam olarak nerede ve nasıl işime yarayabilir ?

  • Tema geliştirmek istiyorum bunun için nasıl bir yol izlemeliyim ?

  • Araştırmalarımda reactla tema geliştirenler gördüm. Vue - React - Angular gibi birçok alternatif var. Bunların illaki kendince - ve + ları vardır fakat sizce başlangıç ve laravel kullanan birine göre hangisini daha uygun olur ?

  • En son olarak beğendiğiniz eğitim - kaynak vs varsa gönderirseniz çok mutlu olurum.

Şimdiden teşekkürler , iyi günler ^^

Cevap yaz
Cevaplar (2)
haciyeff
1180 gün önce

...

haciyeff
1180 gün önce

Tema geliştirmek için vue, react ve ya angulara gerek yok.
Bunlar javascript frameworkleri ve JS ile ui geliştirmeni sağlıyor.
Tema geliştirmek istiyorsan html ve css e hakim olmalısın. html ve css ile tasarladığın şablonu ister laravel projende, istersen de react, vue gibi js frameworkleri ile kullanabilirsin.

Bu frameworkleri öğrenmen sana daha performanslı ve ölçeklenebilir arayüzler geliştime imkanı sağlıyor.
Örnek olarak php ile ve ya node js ile bir api kodlarsın. http://site.com/makaleler diye bir endpointin olur ve tüm makaleleri bir json olarak döner.
Ardından html ve css ile tasarladığın tasarımı reacta entegre edersin. Component yapını oluşturursun ve bu endpointe bir GET request gönderirsin.
Gelen verileri de alıp istediğin gibi kullanabilirsin.

Belki sorunun kenarına çıktım ve ya bildiğin şeyleri anlattım ama özetlemek gerekirse web tasarım oluşturmak için html ve css gerekiyor.