v2.5.2
Giriş yap

Web tarayıcı yapmak

erkin
521 defa görüntülendi

Kendim bir web taryıcısı geliştirmek istiyorum internete bunu yazdığımda genelde bir textbox ve birde web aracı eklemişler yazdığın link açılıyor benim istediğim bu değil.Siteye girdiğinde tarıyıcı benim ayarladığım özelliklere göre httml'i okuyacak.Yani siteye eklenen css html js kodlarını benim tarayıcımın istediği gibi yorumlamasını nasıl sağlarım.web browser için hangi dilleri kullanmak uygundur

Cevap yaz
Cevaplar (3)
makifgokce
1230 gün önce

c# ta şöyle bişey var işine yarayabilir.
https://github.com/cefsharp/CefSharp/

erkin
1230 gün önce

Çünkü çok havalı değil mii? Mesela css de color un beyaz beyaz ayarlandığı sayfaları sen kırmızı olarak göster diyosun ve senin tarayıcınla girilen bütün sitelerde bu böyle oluyor.
Sanki tüm sitelere müdahele etmişsin gibi.Tarayıcıyı kimsenin kullanmasına gerek yok sırf kendim zevkim için bunu istiyorumm.
NEDEN? sorunuzun cevabı bu :D

Ayrıca chrome,mozilla gibi tarayıcılarda bazı css özelliklerin farklı olmasının sebebi tarayıcıların css i farklı yorumlanmasından kaynaklanmıyor mu?
Bende burdan yola çıkarak bir tarayıcı yasam ve istediğim gibi css i vs yorumlasam diye düşündüm.

tayfunerbilen
1231 gün önce

öyle bir şey istiyorsun ki html'i, css'i, javascript'i ben yeniden kendi tanımlarıma göre yapayım diyorsun, taa en temeine inmen lazım bunun için :)
tarayıcı neye göre yorumluyor bunları anlayıp ona göre belki kendi yorumlayıcını yazabilirsin ama o meşhur soruyu sormam lazım, NEDEN?