v2.5.2
Giriş yap

Laravel'in yanında bilmemiz gerekenler?

mahirova
488 defa görüntülendi

Merhabalar,

Yıllarca spagetti kod yazarak bir şekilde hayatımı html css php üçgeninde götürdüm. Ancak son 2-3 aydır OOP, MVC ve Laravel işlerine giriştim. Ayrıca CSS'imi de sass yapısını kavrayarak geliştirdim.

Gördüm ki Laravel tek başına yeterli değil bir JS kütüphanesi bilmek gerekiyor Vue.Js...

Ben bir js özürlüyüm eski usüllerden taş çatlasın maksimum jquery kullanarak blade yapısıyla ilerleyemez miyim? Vue.js'yi öğrenmek zorunda mıyım? Ya da ben mi yanlış anlıyorum bu işi tamamen?

Şimdiden her türlü cevap için teşekkürler. Açıkçası izleyecek bir yol arıyorum çünkü o kadar keşmekeş oldu ki şu framework olayları insan neyi öğrenmesi gerektiğini bilmiyor.

Cevap yaz
Cevaplar (1)
tayfunerbilen
1237 gün önce

Temelde mimarinin nasıl çalıştığını anlamak başlangıç için yeterli olacaktır.
Elbette veritabanı bilgininde normalden daha fazla olması bir çok işini kolaylaştırır :)
front-end tarafında istediğini kullanmakta özgürsün, laravelle illaha şunu kullan diyecek bir şey yok ister düz html kullan, ister react, vue kullan, ister yeni gelen livewire kullan fark etmez.
Hatta laraveli sadece rest api olarak kullanıp geri kalanı front-end tarafında fwler ile çözebilirsin, yani ne yapmak istediğin sana kalmış, mümkün olduğunca client-server olaylarını ayırmaya bak derim, aynı projede hem back-end hem front-end olmasın. En azından modern çağ şu an bunu gerektiriyor