v2.5.2
Giriş yap

Laravel 8 Multi-lang yapmak istiyorum ama bir kaç sorum var

emreergen20
409 defa görüntülendi

Laravel e yeni başladım ve son sürümle(8) devam ediyorum.
projem de çok lu ülke de kullanım için şekillendirmem gerekiyor.
kişi amerikadan üye olunca onun amerika dan giridğini bulup ona göre kayıt ettirmem ve ona görede dil seçimi yaptırmam gerekiyor.
veya almanyadan giriş yaptığında almanca ve almanya olarak kişiyi tanımam gerekiyor.
çünkü yaptığım projemde ülkeye görede farklı ödeme türü veya ödeme miktarları değişiklik olabilir bu yüzden kullanıcıya ülke kodu eklemem gerekecek.
Mesela bir kişi türkiyeden giripte amerika yazmasını istemiyorum(bu arada bunun manuel kontrollerini yinede yapmam gerekecek vpn vb. kullanabilir.)
yani kişi üye olurken kişin ülkesini yakalamam gerek bunu nasıl yapabilirim.
mesela adsense üye olurken eskiden amerika seçer dolar kazanırız diyorduk ama bunu yapamıyoruz artık, bunun gibi ülkelerin kullanıcılarını ayrı tutmam gerekiyor.
bunun için önerileri olan varmı farkı fikirler
ve ek olarak
laravelde multi-lang kaynaklarında genelde setlocal olarak yapılıyor peki bu ayar genel site dilini değiştirmezmi setlocal ile tr den en yapılırsa tr olanlarda en olmazmı
bir kaynakda kişi app içine available_locales de dizi şeklinde diğer dilleri ekleyerek yapıyor ve prefix ile /en /tr olarak değiştiriyor ve midilware ile kontrol de ediyor.bunu yapmayı düşünüyorum.ama dediğim gibi kişinin ülkesini arka planda yakalamam gerekiyor asıl sorun bu. ipadresi falan ile olabilir belki ama laravelde bunun ile ilgili birşey varmı mesela

Teşekkürler

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Cevap yaz
Cevaplar (0)
Henüz kimse cevap yazmadı. İlk cevap yazan sen ol!