v2.5.2
Giriş yap

Doğru kod yazmak için başlangıç nasıl olmalı html, css, sass, js vs.

goxaria
382 defa görüntülendi ve 1 kişi tarafından değerlendirildi

Merhaba,

Bu aşağıdaki konudan sonra bir eksiğimi fark ettim.
https://prototurk.com/soru/5762-neden-gulp-kullaniliyor-ideler-sass-izlemekte-daha-kullanisli-degil-mi

Ben bildiğiniz geleneksel düzende kod yazıyorum. Ne gulpu efektif kullanıyorum ne de npm paketlerini olması gerektiği gibi kullanıyorum.

Sadece işime yarayan dosyaların .js ya da .css hallerini çekip işime yaramayan her şeyden kurtuluyorum.

Oysa sanırım bu yöntem pek düzgün bir başlangıç değil;

Bir projeye başladığımızda gulp, sass, npm vs. gibi nasıl bir rota izlemeliyiz düzgün başlangıç nasıl olmalı kısaca bir anlatıma ihtiyacım var zannedersem.

Çabuk öğrenen birisiyimdir kısa bir anlatmanız yardımcı olacaktır.

munzevi
1003 gün önce

bende son zamanlarda yazdığım kodları revize ediyorum. daha kısa, daha performanslı ve güvenli olacak şekilde tekrar yazıyorum. bazen 1-2 saatte yazdığım bir sınıf için, birkaç gün uğraştığım oluyor. ama sonuç olarak 2 saatte yazdığımda, 2 günde yazdığımda aynı işi yapıyor. senin soruna gelicek olursak eğer, sende daha iyisini yapmak istiyorsun ve bu güzel bir şey. önce biraz temele inmemiz gerekir daha iyisini yapmadan önce, temelde neredeyse eksiksiz olmalıyız. bu gözünü korkutmasın, kimse eksiksiz değil. npm nedir buna bakmalısın örneğin önce, daha sonrasında aldığın bilgiler seni nodejs'e yönletecek, ardından javascript'e. javascripte geldiğin zaman ise, yıllar içinde yapılan güncellemeler sonucunda çok farklı kod yazma standartlarının olduğunu göreceksin. bunun en belirgin örneklerinden biri ise modül sistemi olabilir, normal bir javascript dosyası olarak çağrıldığında çalışmaz örneğin. modül olduğu belirtilmeli. bu standart ES ile birlikte ortaya çıkmıştır. temel amacı çok sayıda scripti çalışmaya dahil etmeyi amaçlamaktır. syntax'ın aynı kalmasına rağmen, aynı söz dizimi bu durumda çalışmayabilir. bunun en temel sebeplerinden biri ise es standartlarında global ölçekte tanımlama yapılamamasıdır. nedir global ölcek, bir dosyada tanımladığın herhangi bir şeye farklı bir dosyada erişmen olası değildir. tekrar tanımlanması gerekir. bunları az çok anladıktan sonra, çalışma alanına göre paket yöneticileri ile çalışabilirsin. ancak basit ölçekte bir iş yapıyorsan buna gerek yok. peki basitliğin dışına nasıl çıkabilirsin? kendi projelerini ve araçlarını geliştir. standartlara uy. örneğin oop standartlarını bilmiyorsan, gelişmiş bir proje oluşturamazsın. az çok anladığım kadarıyla cevap vermeye çalıştım, yanlış olduğumu düşünen varsa belirtmesinden memnun olurum. ancak sorunun cevabı bana göre, temele inmen gerektiği. fonskiyon oluşturmayı biliyorsan eğer, sınıf oluşturmaya başla, sınıf oluşturmayı ve kullanmayı biliyorsan mimari oluşturmaya çalış, mimari oluşturabiliyorsan artık paket yöneticilerine geç ve çalışmalarına neyi dahil edip etmeyeceğini, neyi çalıştırıp çalışmayacağını seçerek yola devam et. ancak bu sırada bir eksiklik olursa, install'dan öteye geçemezsin. çünkü neyin nasıl çalıştığını öğrenmeden işe giriştin.