v2.5.2
Giriş yap

Json yolunu nasıl vereceğim

yazilimyolcusu
457 defa görüntülendi

Form aracılığıyla bir json dosya oluşturdum. Bu json dosyasının içindekileri "index.php" sayfasında listelemem gerekiyor. Ama, bir ".json" dosyasının olup olmadığını nasıl kontrol edeceğim. Yani eğer "admin/panel/1.json" adresini verirsem, o dosyanın içini listeliyor, haricinde nasıl yapılacağını bilemedim.

yazilimyolcusu
452 gün önce

Şimdi "admin/panel" klasörü içinde, isimleri sadece sayı olan json dosyaları oluşturuyorum. Yani "1.json", "2.json" gibi. Kök klasöründe ise "index.php" sayfası var. Şimdi "admin/panel" içinde oluşturulmuş bir json dosyasının index sayfasında algılanması için "admin/panel" içinde dosya var mı yok mu diye sorabiliyor olmamız lazım. Şöyle anlatayım. Index sayfasında bir ürünün, satın al butonuna tıklayınca o ürüne ait diğer bilgilere şu şekilde ulaşabiliriz.

a.php?getparametresi=<?php echo $x['urun_id']; ?>

Bu bağlantıya mantığına göre bir şey olmalı. Yani son kullanıcı, form sayfasını post ettikten sonra oluşan "3.json" isimli bir dosyayı sunucunun içindeki "admin/panel" klasörü içine girip, json dosyasının adını öğrenip, bir kod editöründe "index.php" sayfasının slaydır bölgesini bulup, ilgili yere "3.json" yazamaz. Index sayfasının bir şekilde bu klasör içindeki dosyayı algılayıp o kısımda kullanılabiliyor olması lazım.