v2.5.2
Giriş yap

Json yolunu nasıl vereceğim

yazilimyolcusu
457 defa görüntülendi

Form aracılığıyla bir json dosya oluşturdum. Bu json dosyasının içindekileri "index.php" sayfasında listelemem gerekiyor. Ama, bir ".json" dosyasının olup olmadığını nasıl kontrol edeceğim. Yani eğer "admin/panel/1.json" adresini verirsem, o dosyanın içini listeliyor, haricinde nasıl yapılacağını bilemedim.

yazilimyolcusu
454 gün önce

Şimdi şöyle. "form.php" sayfasından gönderdiğim verileri "islem.php" sayfasında ".json" formatında oluşturuyorum. Bu verileri de "index.php" sayfasındaki slider'da sırasıyla; "resim, özellik" gibi listeletmem gerekiyor.

"Index.php" sayfasında listelettiğim resmin "satın al" butonuna tıklayınca, bu resme ait diğer resimler ve diğer verileri listeletmem lazım.

Yani; admin panelinde ürün ekliyorum. Index sayfasındaki slider'da o ürünün 1. resmini listeletiyorum ve satın al butonuna tıklayınca o resme ait diğer resimler ve özellikler listelenecek. Ama .json dosyasının adını benim bir şekilde "index.php" sayfasındaki slider'a ve "satın al" butonuyla tıkladığımda da "detay.php" sayfasına tanıtmam lazım.

Yani ürünü slider'ın tanıması için "get" gibi bir bağlantı lazım. Yani "admin" panelindeki ".json" dosyasını benim "get" gibi bir bağlantıyla index de listeletmem lazım. Akıl lazım bu konuda. Bu arada ".json" dosyalarının ismi için "json_id" diye bir alan var form'da. Yani isimleri hep sayı olarak kaydediyorum. Yani "1.json" gibi. Belki bir fikir verir size.