v2.5.2
Giriş yap

QR Kod ile IBAN vb. Bilgileri Nasıl Verebiliriz?

redline
8,052 defa görüntülendi ve 2 kişi tarafından değerlendirildi

Merhaba PT.

Üzerinde çalıştığım bir e-ticaret projesinde ödeme seçimi havale/EFT seçeneğiyle yapıldığında bir QR kod oluşturmak istiyorum.

Sipariş veren kişi banka uygulamasında QR kod okutma kısmından bizim oluşturduğumuz QR kodu okuttuğunda ödeme yapacağı;

  • IBAN
  • İsim Soyisim
  • Açıklama

alanlarını ilgili kısımlara yazdırmak istiyorum. Böyle birşey mümkün müdür? Nasıl yapabiliriz? :)

h4ckdr0
466 gün önce

@redline alternatif çözüm olarak "Payment Request API" kullanabilirsiniz. Bu API, bankalar ve ödeme işlemleri için farklı uygulamalar arasında ödeme taleplerinin düzenlenmesine olanak tanır. Bu API ile, kullanıcılar bir QR Kod okutarak ödeme taleplerinde bulunabilir ve işlemlerini doğrudan bankalarındaki cüzdanlarından gerçekleştirebilirler. Ayrıca, bu API ile, kullanıcılar banka uygulamalarından ödeme taleplerine erişebilir ve QR Kodları tarayabilirler. Payment Request API, bankalar tarafından desteklenir ve birçok farklı platformda kullanılabilir.

Payment Request API, W3C tarafından desteklenen bir web standartıdır ve aşağıdaki bağlantıda bulunabilir:

https://www.w3.org/TR/payment-request/

Bu API, tarayıcılar ve uygulamalar arasında ödeme taleplerini düzenlemek için tasarlanmıştır. Kullanıcılar, bir QR kod okutarak veya bir web formu doldurarak ödeme taleplerinde bulunabilirler. Ödemeler, kullanıcının cüzdanından veya seçilen ödeme yönteminden gerçekleştirilir. Payment Request API, ödeme işlemlerinin hızlı, kolay ve güvenli hale gelmesini sağlar.

Birde bunu deneyin isterseniz. Aradığınız soruna çözüm olabileceğini ümit ediyorum.