v2.5.2
Giriş yap

Php Kaç Tane Resim Ekle Butonu Olmalı mı?

yazilimyolcusu
368 defa görüntülendi ve 1 kişi tarafından değerlendirildi

Merhabalar. Bir sorum olacaktı. 1. resimdeki büyük resim, 2. resimde eklettiğim resim. Yalnız benim, alttaki 4 alan için de resim ekletmem lazım. 2. resimde görüldüğü gibi 4 adet daha "file" butonu ekleyecek yer yok. Tasarım için uygun değil. Resimleri çoklu eklesem o 4 resmi nasıl o yerlere koyabilirim bilemedim. Bir de zaten çoklu ekleme işlemini yaptım ama veritabanına eklettiremedim. Ne yapmalı bu durumda bir akıl verebilir misiniz?
https://www.hizliresim.com/bsva4kg
https://www.hizliresim.com/f3rhzx7

abdullahx
486 gün önce

Veritabanında resim adlarını nasıl bir mantıkla tutuyorsun. img sütun adı ile içerisinde ornek.jpg tarzı bir sistemin mi var. Ve diğer resimleri aynı sütuna nasıl entegre edeceğini mi bilemiyorsun.

Diyelim ki öyle. İki türlü şey önerebilirim. Ya bu resimleri tuttuğun sütunu longtext yani json türünde yap ve resim adlarını json formatında burada tut. Sorguda decode yapıp geri kullanabilirsin. İlk sıradaki yani 0 indisli resim varsayılan resim olur, yanına istediğin kadar daha eklersin. Döngü yapıp ekranda geri gösterebilirsin.
Veya resimler diye bir tablo oluştur, bu tabloya bir tane ürün_id sütunu koy ve bu sütun ürünler tablosundaki id sütununa foreign key ile bağla. Hatta bu bağlama türünü CASCADE yaparsan ürün silindiğinde bu ürün ile ilgili resimler de otomatik silinir ama bu gerçek resimler sunucuda kalmaya devam eder, neyse bu sana kalmış. İşte ürün eklediğin zaman da bu yeni resim tablosuna resimleri yine döngü ile eklersin. Önce ürünü kaydedersin, sonra lastInsertId ile son eklenen ürünün id sini alıp resim tablosundaki ürün_id kısmı için kullanırsın