Verdiğiniz örnekte bu dediğinize bir lafım yok, benim anlamadığım şey işin içine döngüler, if/else yapılarından da ötesi vs girince hele bir de büyük çaplı bir projede yekünde daha fazla iş, daha fazla mesai ve en önemlisi daha fazla hataya sebep olabilecek bir mantık gibi geliyor. Enginelerde hata var demiyorum, bildiğini iddia edenler bile proje büyüdükçe daha fazla afallıyor.
Şöyle bir örnek vereyim; yeni bir projede çalışmaya başladım her yazılımcı farklı bir template engine kullanmış. Projede biri gelmiş zend kullanmış, başkası gelmiş smarty kullanmış yetmemiş başka birisi blade kullanmış, anlayacağınız proje yamalı eşşeğe dönüşmüş. Bu template engineler yerine evrensel olarak kabul görmüş bir yapıyı yani yalın kodlama kullanılmış olsalardı totalde daha az iş gücü ile bu proje ayağa kaldırılabilirdi. Toparlayacak olursam; en iyi kod en basit görünen kod değildir. Ama piyasaya baktığımda ısrarla yazılımcılar engine kullanma konusunda diretiyor ve ne hikmetse hepside kendi bildiği engine kullanmak istiyor. Bunun mantığını kavrayamıyorum.
Biraz zelzeniş gibi oldu ama yani yazılımcılarda ki template engine kullanma tutkusuna gerçekten anlam veremiyorum ve mantığını kavrayamıyorum.
Veritabanı bağlantısı yapıldıktan sonra aşağıdaki SQL sorgularını yaptırıp deneyin.
SET NAMES 'utf8' COLLATION 'utf8_general_ci'
SET CHARACTER SET 'utf8'
Resimler arasındaki farkı bulmaca oynadım resmen. :D Üstteki resimde "_" alt tire, alttaki resimde "-" tire kullanılmış. Arada görebildiğim fark bu.Sorunun kaynağı bu mu bilmiyorum ama iki resimdeki kod aynı değil.
Hocam, eğer doğru siteye baktıysam flowcdn.nl diye bir domainden çekiyor gibi görünüyor videoları. Siteyi kullanmanızı tavsiye etmem, klasik korsan film-dizi sitesi popup ve bahis reklamı dolu. Ayrıca sorunuz da aşırı reklam kokuyor gibi geldi ama neyse. Sorunun cevabı ilk cümlede var zaten. Hayırlı işler. :)
Bahsettiğiniz hizmet profesyonel bir destek gerektireceğinden ücretsiz olarak destek bulmanız çok mümkün değildir. Kodlama bilginiz varsa aşağıda yararlanabileceğiniz döküman sayfasının linkini bırakıyorum. Kolay gelsin.
https://www.iyzico.com/en/support/help-center/integration/iyzico-api-integration
@kargasa1982 soruda bahsedilen sayfalama sizin bahsettiğiniz liste sayfalama değildir diye düşünüyorum. Switch/Case yapısından bahsetmiş soruyu soran. :D
Aslında sorusu yanlış anlamadıysam rota (route) işlemleri.
Temel mantık şudur;
Her sayfa için özel bir tanımlama belirtirsiniz ve kullanıcıdan gelen tanıma göre ilgili duruma ait kod blogu çalışır ve oradaki dosyalar ve komutlar getirilir.
Switch/Case yerine İf/Elseİf/Else ile de yapılabilir ama bu kullanışlı bir yöntem değildir. Bunun yerine belli mimarileri takip etmekte her zaman yarar var.
Rota yazmak konusunda https://www.youtube.com/watch?v=afftda2bnqI videosunda Tayfun baya güzel bir başlangıç yapmış, izleyip mantığı kavramaya çalışmalısın.
sinif.php dosyası;
namespace Ad_Alani;
class Sinif {
//kodlar
}
ogrenci.php dosyası;
namespace IkinciAdAlani;
class Ogrenci extends \Ad_Alani\Sinif{
//kodlar
}
namespaceler farklı ise bu şekilde, aynı olursa ad alanını özel olarak belirtmenize gerek kalmıyor.
"php script update library" diye ararsanız githubda paylaşılmış çeşitli kütüphaneler bulabilirsiniz. Temel mantık bir sunucu üzerinden sürüm numarasını kontrol etmek ve yeni bir sürüm varsa bunu sunucudan çekip host içerisine açmaktır.