@bugraskl peki merak ettiğim durum, bu mevcut resimleri cacheliyor sonuçta değil mi? örneğin: bir ürün eklendi ve ona ait kapak fotosu var; fotoğraf aynı kaldığı sürece aslında problem yok. ancak bu ilan düzenlenir ve fotoğraf değiştirilirse, o zaman cacheden dolayı aynı kalaacak?
ve merak ettiğim, bu sonuçta tek bir kullanıcıyı bağlıyor değil mi? yani yeni giren kullanıcıyı bağlamıyor? (server-side bir cache değil yani, proxy bazlı. atıyorum gizli sekmeden girersem, yine bu htaccess'teki cachemden bağımsız çalışacak?)
@jct bahsettiğin durum zaten request data içerisinde csrf-token göndermekle aynı şey, farkı var mı bilemedim :=)
@tayfunerbilen bir soru daha;
geliştirme yaparken hem /panel tarafında login olup, hem de site tarafında kullanıcı olarak login çalışma yapmak istediğimde; hangi tarafa girersem, öbür tarafın logini direkt olarak logout oluyor. Muhtemelen login kısmında "session_regenerate_id()" kullandığım için.
- Bu sadece benim cihazımda, iki tarafa da giriş yapabildiğim için oluyor sanırım; yani PROD'a aldığım zaman, her login olan üye birbirini etkileyemeyecektir zaten değil mi?
@tayfunerbilen entegre etmeyi önerir misin peki abi? ya da entegre ederken, belli seviye bazlı durumu var mı (tüm istekler yerine, şüpheli isteklerde doğrulama olsun vb. gibi)
CloudFlare'nin sanırım CSRF gibi durumlara da koruması var. Daha önceden kullanmadığım için, tavsiyeni dinlemek isterim.
@mubado Yani evet spagetti PHP yerine Laravel ile geliştirme yapmak istiyorum; ama terminal işlemlere ne kadar ihtiyacım olacak beni kısıtlayacak mı; projeyi ayağa kaldırdıktan sonra yetersiz kalırsam ve beni kısıtlayacak durumlar oluşursa o zaman üzücü olur. İleriye dönük ne gibi ihtiyaç olur onu da kestiremediğim için bilmiyorum
@m100 evet bahsettiğin şekilde htaccess düzenleyerek kullanılabiliyormuş; ancak benim merak ettiğim durum, Shared hosting'te yetersiz kalabilecek; ilerleyen dönemde projemin ihtiyaçlarına yetersiz kalacak; terminal kullanmamı gerektirebilecek senaryolar oluşur mu? Yani laravel ile bir projeyi yayına alıp, sonradan başım ağrısın istemiyorum
aykhan, evet minimum 4 karakter üstü istiyor. o pek sorun değil ama, en azından "doğru / tam kelime" aramasının önüne geçemiyor muyuz? yani "googl"yi tuşladığım zaman, bir zahmet "google"yi bulsun isterdim :)
@kargasal1982 VPS, VDS, Dedicated, Private Cloud, Public Cloud vs... bu gibi seçenekler arasından, en düşük maliyetli olarak öneri sıralaması yapabilir misin?
@h4ckdr0 APC, Memcached veya Redis kullanımı ile ilgili zamanında araştırsam da "vanilla PHP" ile kullanımı için sağlıklı bir kaynak bulamadım. yani herkes bir parça bir şey anlatım temelde bırakmış işi. önerebileceğin bir kaynak var mıdır?
Evet aslında bahsettiğim şey çok daha geneldi. Zaten sınırsız sunucu alacağım Bandwith, Trafik vs. için; Muhtemelen 2 veya 3 GB RAM / 2 CPU var pakette.
Düşündüğüm şey hem sunucu kullanım yük durumu, hem MySQL requestleri, hem de öngöremediğim diğer konular için geçerli bu...