Yazdığın özel css kodlarını bir css dosyası olarak oluştur. Sonra ister php ile ister js ile (js ile yapmak istersen sayfa onload olduğunda çalışacak bir fonksiyon ile) sayfanın o anki url adresini al. Sonrasında url adresinin sonunda istediğin şey var mı diye bak. Jsde split, phpde explode kullanarak istediğin kısmı alabilirsin. If else yapısı ile, varsa js xmlhttprequest ile ya da direkt style css tagi ekleyerek, phpde ise direkt echo ile ekrana css urlsini içeren style css tagini basarak halledersin.
Googleda php explode olarak aratabilirsin.
Tek başına js upload işlemi yapamaz.
Jquery ile halledilir. 3 ayrı form bölümü üç ayrı div içine al. son 2 adımın divini csste display none yap. İnputu onkeyup ile dinle, her onkeyup işleminde form valuesi istediğin şeye eşit mi ya da value uzunluğu istediğin value uzunluğu mu diye bak. istediğin gibiyse value değerini cookie ile kullanıcıya set et ya da ajax ile geçici olarak servera yolla. ardından da adım 1 divini hide yap, asım 2yi show et. diğer adımlar için de bunları tekrarla ve son adımda da buton kullanmak istiyorsan, cookie kullandıysan son adımdaki verileri ve önceki adımdaki değerleri cookiden al ve ajax ile yolla. genel olarak mantık bu olur. kod yazmak sana kalmış. basit aslında.
Halletmene sevindim. Ben de şöyle kod paylaşayım:
for(i=0; i<=5; i++){
const element = document.createElement("div");
element.classList.add("classadi");
element.innerHTML = 'Div içeriği '+i;
element.setAttribute("id", i);
document.body.appendChild(element);
}
Oluşturulan elemente bir key ve value tanımlarken setAttribute("key", "value"); fonksiyonunu bu şekilde kullanıyoruz.
appendChild ile de elementi koymak istediğimiz yeri belirliyoruz.
Google'da php curl ile bir sayfadan veri çekmek olarak aratabilirsin. Explode, implode gibi php fonksiyonlarını da iyi kullanabiliyorsan yapabilirsin. Kolay gelsin
Merhaba kardeşim,
Bu işler için illa dosyaya yazdırarak veri tutacaksan php json veritabanı kullanabilirsin. Bende bi class dosyası var bununla ilgili. İnternetten bir bak, pek anlaşılmazsa bendeki daha anlaşılır diye düşünüyorum. Localimde duruyor, githuba atar link atarım buraya istediğinde. Çok daha kolayına gelecektir. İyi çalışmalar
Kendi sitende bir php dosyası olsun. Bu dosyaya get ile bir iki adet token karşılığında ekrana bazı bilgiler döndürsün. Bu bilgiler, sürüm numarası ve güncelleme yapılan dosya isimleri ve güncelleme yapılacak sitede bu dosyaların her birinin ayrı ayrı dosya yolu olsun. Müşteri, admin paneline girdiğinde curl ile tokenleri de yollayarak sitenden bu dosyayı her yenilemede çekip kontrol etsin. Kendi kullandığı sürüm numarası buradaki ekrana dönen json bilgilerindeki sürüm numarası aynıysa admin paneli ekranına bir şey yazdırmazsın. Farklıysa yeni sürüm mevcut güncelle butonu koyarsın. Bu butona müşteri tıkladığında yine bu php dosyana tokenler yardımı ile erişir ve yayınlanan dosya url adreslerini yine curl ile çeker ve belirtilen dosya yoluna, aynı isimde eski dosya varsa o dosyayı silip bunu yukler. Müşteri verileri veritabanında olduğu için hiçbir problem çıkmayacaktır. Böyle kullanmıştım ben.
Bana göre her şeyin başında googleda iyi arama yapabilme geliyor. Daha sonrasında ise hayal gücü ve bununla ortaya çıkan fikirler.
Kim ne der bu kodlarıma demeden, çok güzel şekilde kod yazdığına inanarak, aklına gelen fikirleri uygulamaya koymaya çalış.
Kod her şey değildir. Örneğin bi sayfam olsun şu sayfadan veri çekip bi butona basınca o verideki bazı yerleri şu backend sayfama post etsin diye bir fikir düşündüysen her şeyden önce bu işlemlerin sırasını kafanda kurmalısın. Sonrasında googlelama başlıyor. Veriyi nasıl çekerim diye soruyorsun kendine. Bunu ingilizce olarak google'da aratıyorsun.
İngilizcen yoksa google'a çeviri yaz, google translate çıkıyor. Oraya sade bir türkçeyle sorununu yaz. Örneğin:
Sorumuz şu olsun: Javascript ile bir url adresinden nasıl veri alırım
Çeviriyoruz: How do I get data from a url with javascript
İlk çıkan sonuçta bizim sorumuzun cevabı var: https://www.geeksforgeeks.org/how-to-use-the-javascript-fetch-api-to-get-data/
Böyle böyle bol bol kod yapısı gördükçe ve fikirlerinde yeni kodlar kullandıkça çok daha iyi öğrenmiş olursun. Js dersleri de alabilirsin ama kodlama yaparken önüne çıkacak sorunların hepsi derslerde anlatılmaz. Bana göre deneyim insanı geliştirir.
İş gören yazılımlar var diye yeni yazılımlar geliştirilmez diye bir durum yok ki ortada. X yazılımını bilen insan lazımsa şirketler bu kişileri çalıştırmak isteyebilir ama kodlama dillerini bilen insanların önü kapanmaz. Bildiğin dil ile çıkıp güzel bir framework vs. yaparsın ve adını duyurursun. Bu kez de senin ortaya koyduğun şeyi insanlar öğrenip kullanıp kazanmak ister. Senelerdir de böyle.