Konuyu açana kadar araştırdım bulamamıştım, konuyu açtıktan sonra önüme çıktı.
İhtiyacı olanlar için buraya tıklayarak videoya ulaşabilirsiniz. :)
@makifgokce Hocam onu bende buldum ama tam olarak verimli kullanamadım. Şöyle ki verdiğim bağlantıda mouse menü üzerine gelince kısa bir süre görünüyor ve sonra kayboluyor scrollbar. Aşağı yukarı kaydırdığımızda tekrar görünüyor oluyor vb. bunları nasıl yapabiliriz anlamında örnek olarak onu vermiştim. Teşekkür ederim bu arada yardımın için. :)
Düzenleme olmadığı için ekleme yapamadım birde şu sitedeki menü efektini merak ediyorum. Hepsiburada vb. sitelerde de mevcut. Menü üzerine gelince menü hariç diğer yerler kararıyor. Önceki yazımda da bahsettiğim gibi bu sitenin çözünürlüğünü daraltınca da menüyü açınca güzel efektler var. Tıklayınca alt menüler geliyor gidiyor vb. Bu konuda hazır js kullanmak yerine kendimiz nasıl yapabiliriz acaba. Hazır olarak da şu kaynak kasıntı yapmaz gibi önerileriniz olursa oda makbule geçer. :)
Ortalama 10 yıldır WEB tasarım ve yazılımıyla uğraşıyorum. Bu 10 yıl içerisinde 1 yıl ara verip 2 yıl devam edip 1 yıl ara vermek gibi anlamsız şeyler yaptım.
Bunların sebebi, müşteriler bu işten beni soğutuyordu. Ne zaman bu işe gönül versem 1 hafta boyunca geceli gündüzlü çalıştığın projenin müşterinin gözünde bilgisayarın başında 2 tuşa basmaktan ibaret olduğu gerçeği benim canımı çok sıkıyordu.
Başka sektörler denedim, yaşta ilerleyince bu iş üzerine yapışmış gibi oluyor. Bunları neden anlattım bilmiyorum, asıl meseleye gelelim. :)
Öğrenmek bu işe verdiğin önemle doğru orantılıdır diye düşünüyorum. Gerçekten bu işi yapmak istiyorsan uygulamalı olarak devam etmelisin. Hazır kodlardan oldukça uzak dur. Aradığın şeyi bulduğunda hazır kodu kopyalayıp yapıştırmak yerine o koda bakarak baştan yaz. Belki o kodu veren kişide eksik olup sende olan bir bilgi ile o kodda küçük değişiklikler yaparak daha işlevsel hale getireceksin yeniden yazarken. Tamamen öğrenene kadar sıfırdan sıfırdan yaz.
Eğitim setleri izlemek seni bilgilendirir evet, fakat sadece izlersen aklında birşey kalmıyor. Udemy'den devamlı kurs alıp izlerim. Uygulamaya dökmediğin sürece aklında hiç birşey kalmıyor. İnsanın aklında gördüğünün %10'u kalırmış. Uygulama yapmak şart.
Zamanla düşünmeden yazmaya başlayacaksın. Beynin otomatik olarak ne yazacağını çözmeye başlayacak.
Şunu da unutmamak gerekiyor ki, hiç kimse bu işi tam anlamıyla bilmiyor. Sormaktan, araştırmaktan çekinmemelisin. :)
Benim sorunum, daha iyisi olur mu düşünce yapısı. Projede bir kodu yazdığımda çalışıyor olması beni tatmin etmiyor. Devamlı aynı işi daha az kodla nasıl yaparım vb. bir sürü düşünceyle boğuşuyorum. Demek istediğim herkes sorunlar yaşıyor ve yaşayacak bu işte. Yılmadan klavyeden ellerini kaldırmadan devam et hocam.
İyi çalışmalar. :)
Projeleri hazırlarken devamlı aklımda olan bir durumdu buda ama nedense hiç araştırmamıştım. :D
@pcmemo Hocamın dediği gibi çağırılmadan çalışmıyorlarsa aklımızdan bu soru işareti gitmiş oldu.
@aydinkeskin Hocam teşekkür ederim, kaynağa bakmıştım gözümden kaçmış. :)
@mutluol Hocam yine yanlış anladınız. :) Sabit 90% yükseklikte değil .container
divi en auto yükseklikte, en fazla 90% olması gerekiyor. :) Bu sebepten .item
divine absolute veremeyiz çünkü .item
divinin yüksekliği .container
divinin yüksekliğini belirliyor.
.item
divinin yüksekliği ekranı aşınca scroll olsun istiyorum.
@mutluol Hocam min-height
ile de denedim fakat olmadı. 500px'i örnek olarak verdim yani onunla bir işimiz yok. .container
divi en fazla 90% ile ekranı kaplayacak yükseklikte. Ama normalde 40% vb. oranlarda oluyor, bazı durumlarda yükseliyor. İçinde bulunan .item
divinin içeriği uzayınca .container
divi en fazla %90 olmalı. Bu durumda .item
divi .container
divinden taşıyor. Bende taşmasın diye .item
divine de max-height vermeye çalışıyorum ve overflow ile scroll etmek istiyorum. min-height: 100%
çalışsaydı oda işimizi görecekti aslında. Ama .container
divinin yüksekliği değişken olduğu için midir bilmiyorum, height: 100%
'de denedim, min-height
, max-height
hiç bibi %
ile çalışmıyor.
@jct Teşekkürler hocam, hafızaya yazdık lazım olduğu gün kullanırız. :)
@sekiiiiiiiiz Tayfun hocam bu konuyla ilgili uzmancevap'da çok güzel bir bildirim sistemi kullandığını ve bununla ilgili video çekeceğini söylemişti. :D