teşekkürler fakat makale kısmında makale paylaşmak çok daha usulüne göre olur o zamana dek beklemek daha mantıklı :)
@rephp7 ne dediğinizi anlayamadım.
Son satırı
module.exports = mongoose.models.sema || mongoose.model('sema', schema);
olarak değiştirirseniz probleminiz çözülecektir.
Problem ise şemanın tekrar tekrar atanması, bu şekilde değiştirirseniz eğer atanmış ise tekrar atamasını engelleyecektir.
@damnman hammer.js dökümanlarına bakarsan yukarı aşağı olaylarını yakalayacak anahtarları bulabilirsin. ilk örnekle sağa sola kaydırmayı basılı tutmayı ve tıklamayı yakalayacak şekilde yazılmış.
hani kodu okursanız panleft
yazdığını görmüşsünüzdür onu panup yaparsanız büyük ihtimalle istediğiniz olayı yakalayabilirsiniz.
yani variable variables kullanılabilir sanırım yada php eval ile, oluşturulan stringi çalıştırırsın. en basiti yöntem sanırım ikinci dediğim olurdu.
lakin objenin belli bir iskeleti yok mu da böyle uğraşıyorsun, bence json viewer gibi bir şey üzerinden iskeletini çıkart ihtiyacına göre kullanımını belirle, bu gibi şeylerle uğraşmak insanı yorar, sıkar.
@rephp7 birinci soruyu arkadaş yerine cevaplayım. fonksiyonu fonksiyonlar dosyana atabilirsin. fonksiyon dışındaki kodlar fonksiyonu nasıl kullanacağını gösteren bir kod. Tabi istersen sen bunları amacına göre birleştirip de bir fonksiyon oluşturabilirsin.
ikinci sorunuza dair ne yazık ki hiç bir şey anlamadım. farklı bir durumda fonksiyonu kullanmak istiyorsanız, sonuçta kodu okuyup dilediğiniz kısmı değiştirebilirsiniz.
bu şekilde yapmak yerine dönüt veren sayfanın json verisi vermesini sağla, javascriptte de JSON.parse
kullanarak obje üzerinden atıyorum uye.kullaniciAdi
şeklinde verini çekersin.
Tayfun hocanın hazırladığı pdo konusu ile bir çok soruya yanıt bulabilirsin ;
http://www.erbilen.net/pdo-kullanimi/