iki farklı yolla halledebilirsin.
1) DB üzerinden çektiğiniz ID & Fiyat ilişkili olarak bir array içine koyun ve ardından array değerini küçükten büyüğe doğru basitçe sıralayabilirsiniz.
2) Çektiğiniz verileri çekilen sırası ile ayrı ayrı DIV yapıyorsanız, sayfa yüklendiği anda jquery ile div değerlerine göre bir sıralama yapabilirsiniz.
bunların içinde en az karışık ve hızlı çözüm olanı array olacaktır.
Hazırladığın sayfanın yapısına bağlı olarak dedicated bir sunucu seçmelisin. Paylaşımlı sunuculardan uzak dur. Sunucular hakkında bir bilgin yoksa, kurulum ve teknik destek anlamında yardımcı olacak bir hosting firması ile çalışmalısın. PHP ve MySQL konusunda CPU kullanımını dizginleyebilirsen, çok yüksek bir CPU ve RAM miktarına ihtiyacın olmayacaktır.
kargo ile birlikte resmi irsaliye veya irsaliyeli fatura göndermen gerekir. Bunun için en kolay yol paraşüt vb. 3. parti bir e-fatura portalı ile faturalarını oluşturup öyle eklemen. DB üzerinde ayrıca fatura tutman bir şey değiştirmeyecek senin için. Fatura & İrsaliye için şekilden çok resmiyet önemli.
htaccess dosyan güncellendiği anda etkin olmuyor olabilir. hosting üzerinde çalışıyorsan bunu firmaya sorabilirsin. litespeed gibi bir alt yapın varsa, litespeed işlemi yeniden başlatıldığında dosyandaki değişiklikler aktif olur.
upload işlemini sadece resim için yapacaksan, resimi yeniden boyutlandırıp (resize) öyle kaydedebilirsin. Zaten sahte uzantılı bir dosya ise yeniden boyutlandırmada hata alacaksın.
Veritabanınızı düzgün şekilde dizayn ettiyseniz ve sitenin bulunduğu sunucu düzgün ise, anlık 10-20K giriş bişey yapmaz. Tek çekineceğiniz şey mysql olmalı. Veritabanından sürekli okunan verileri bir json dosyası olarak tutun site altında ve belirli aralıklarla güncelleyin, kullanıcılar db ulaşmak yerine bu json datayı okusunlar. Sepet tarzı uygulamaları direk db üzerinde tutmayın. Session veya Cookie ile sepeti tutarsınız, son aşamada ancak db ile işlem yaparsınız.
üçüncü parti yazılımlar var. Direk onlar sana form action için bir link veriyorlar ve form her submit olduğunda belirlemiş olduğun mail adresine, form dataları geliyor.
domain dediğiniz şey alan adı ve alan adlarının sunucularla bir bağımlılıkları yoktur.
Cevaplar için teşekkürler. Tüm aramalar sonucunda hatanın nodejs, pm2 vs olmadığı tamamen tarayıcıdan kaynaklı olduğu görüldü.
Bir tarayıcının aynı siteye önceki istek bitmeden başka istek atmamasından kaynaklı imiş sorun.
package.json dosyanı ve çalışma dosyalarını (js) sunucu üzerinde çalıştırmak istediğin dizine koyuyorsun. Sunucu üzerine node ve npm kurmuş oluyorsun, ardından npm install diyince package.json içindeki tüm bağlı uygulamalar kurulacaktır (node_modules) sonra dosyalarını çalıştırabilirsin.