birden fazla sitede birebir aynı dosyaları kullanıyorsan ve bunları güncelliyorsan sürekli, zaten yapmaya çalıştığın şey mantıksız bir yaklaşım. Bu dosyaları tek bir yerde tutarsın, diğer sitelerden bu dosyaları o site üzerinden çağırırsın. Bir nevi CDN mantığı ile.
her şey için izin alman gerekiyor. En basiti google veya diğer arama motorlarının botlarına izin verdiğin zaman onlar senin siten üzerinden kullanıcıların bilgisini toplar. Genel olarak bir yapı mevcut zaten hukuki bir metin ile sayfanın altında bir yerde kullanıcıyı bezdirmeyecek, rahatsiz etmeyecek şekilde göstermen yeterli. Eğer izin durumuna göre bir işlem yapma niyetin yoksa o zaman "siteyi kullandığınızda şu şu çezerleri kabul etmiş sayılırsınız" diye bir uyarı çıkartman bile yeterli.
sadece php kullanacaksan session kullanırsın, yok jquery filan da olur dersen o zaman ajax ile de alabilirsin.
ne amaçla kullanacağına göre değişir. sleep fonksiyonunun bir işlevselliği yok bence. Yaptığın işlem eğer cpu & mysql kullanımını arttırıyorsa iç içe döngülerden vazgeçersin, yok eğer blok halinde (1000 er adet) işlem yapmam gerekiyor dersen de yine sorgunu değiştirmen gerekir, yada java async fonksiyonları kullanırsın. Dediğim gibi amaca göre çözüm üretmek daha mantıklı olur.
<?php
date_default_timezone_set('Europe/Istanbul');
$tarih=date("Ymd");
$json_url = "https://ebayi.tjk.org/s/d/program/".$tarih."/yarislar.json";
$json = file_get_contents($json_url);
$data = json_decode($json, TRUE);
echo "<pre>";
print_r($data);
echo "</pre>";
çok sık güncellediğin bir dosyan varsa (css, js gibi) #fatihozpolat dediği gibi önbellekten eski dosyayı işlememesi için kullanabilirsin. Ama dosyayı attım, bir daha güncellenmeyecek diyorsan gereksiz bir durum, boşuna sayfa yüklenmesini geciktirirsin.
POSTMAN yanında, local üzerinde de denedim hatasız çalışıyor. Ama http://render.webadresi.com adresi üzerinden istekte bulununca cevap yok.
denediğim adımlar:
CORS hatası almamama rağmen;
1- express js üzerinde cors() ekledim ve app.use(cors()) ile tüm bağlantılara izin verdim.
2- http://render.webadresi.com üzerinde header("Access-Control-Allow-Origin: *"); satırı ekledim.
3- http://render.webadresi.com sitesinde tüm güvenlik ile ilgili modüller (firewall,modsec vs) kapalı
herhangi bir hata almıyorum tüm durum kodları 200. network sekmesi aşağıda
En basit yöntemi, butona tıkladığında ajax ile bir php sayfasına istek gönderirsin ve yapmak istediğin eyleme ait verileri json vs geri döndürürsün yine aynı ajax içinde de modal içindeki ilgili yerlere yazdırır ve en sonunda modal penceresini açarsın.
iframede bir müdahale olmaz, ancak google apileri kullanarak veya custom videoplayer kullanarak bu işi halledebilirsin.
Client taraflı kodlarda güvenlik sağlayamazsın. Meraklı olan herkez incele, kaynak göster vs. tüm herşeyi görür. Senin güvenliği sunucu tarafında sağlaman gerekli. Örneğin bir kayıt formunda e-posta adresini js ile kontrol etirdin ve sende kayıtlı değil, üye olmasına izin verdin o maille. Sunucu tarafındaki kodlarında bunu tekrar kontrol etmen gerekiyor.