çok fazla detay bilgiye sahip olmadığım için detaylı bir cevap veremediğim için kusura bakma lakin google maps in orjinal dökümantasyonunda merak ettiğin her şeyi bulabilirsin
bu link ile dökümantasyona ulaşabilirsin
Dediğini tam olarak anlamadım ama sanırım dinamik olarak değişken ismi tanımlamak istiyorsun
window['degisken-ismi']=değişken-degeri;
bu yapıyı kulanarak dinamik olarak değişken ismi oluşturabilirsin
edit: ayrıca tanımladığın değişkeni const
, var
, veya let
olarak tanımlamak istiyorsan şu yapıyı kullanabilirsin
eval('const'+ "degisken-ismi" + ' = ' + degisken degeri + ';');
Header set Access-Control-Allow-Origin "*"
.htaccess dosyasına bu kodu yazıp güncellediğinizde CORS policy hatası ortadan kalkacaktır.
Cross-Origin Resource Sharing (Kökenler arası kaynak paylaşımı) anlamına gelen CORS, web tarayıcısı tarafından yönetilen ve ek HTTP başlıkları kullanılarak, bir kökende çalışan web uygulamasının, farklı bir kökende yer alan web uygulamasına erişim izni kontrolünü sağlayan mekanizmadır. Web uygulaması, internet tarayıcısı üzerinden farklı bir kökene (protokol, domain ve port) herhangi bir istek gönderirse cross-origin HTTP isteği oluşturmuş olur.
Yani işin basitçesi senin http://abc.com
dan http://xyz.com
a bir ajax , fetch isteği atmış olman bir cross-origin isteğidir.
Tarayıcılar bir takım güvenlik sebeplerinden dolayı bu istekleri engellerler .
Nasıl bir proje üzerinde çalıştığını ve hangi dili kullandığını bilmediğim için Çözüm için net bir cevap veremeyeceğim ama internette kullandığın teknoloji ile ilgili kullandığın dil + CORS diye aratırsan tonlarca kaynak ile karşılaşacaksındır.
TS’de yazılan kodlar derlenirken JS dilindeki karşılığına dönüştürülür, çıktı olarak JS kodu verir ve JS kodu çalıştırılır.
TS ye biraz daha gelişmiş javascript diyebiliriz. Javasript içerisinde statik olarak veri tiplemesi yapamazsınız TS’de ise isteğe bağlı olarak veri tanımlaması yapılabilir.
Tabi senin için veri tiplerini statik olarak belirtmek ne kadar önemli bu bambaşka bir konu zaten javascripti bilmediğini göz ününde bulundurursak bunun senin için pek bir anlamı olmaycaktır.
Ayrıca javasricript yorumlamalı bir dil olduğu için bir derleme aşaması bulunmaz, TS ise derleme aşamasına sahiptir bu hata yönetimini kolaylaştırabilir. Aslında sadete gelecek olursak TS javascripti farklı alanlarda biraz daha faydalı hale getiren bir dil ve zaten derlendikten sonra çıktısı da javasript dolayısıyla javascript öğrenmeden typescript öğrenmek pek mantıklı bir karar olmayacaktır.
aslında bakılırsa anlatmaya çalıştığın sorunu tam anlamıyla analatamıyorsun sanırım belki buyuzden cevap çözülemiyor olabilir. Zira ben derdinin ne olduğunu tam olarak anlamakta problem yaşadım. Biraz daha açıkça belirtebilir misin?
File upload işlemi kullanman gerekiyor, PHP de rest API ile nasıl yapıldığı öğrenmek içn bu videoya bakabilirsin.
Umarım işini görecektir.
Merhabalar bu özellik web sitelerine Tayfun beyinde bahsettiği gibi PWA (Progressive Web Apps) teknolojisi kullanılarak ekleniyor.
PWA teknolojisinin ne olduğunu daha ile anlamak için ve web sitenizi PWA ya dönüştürmek için bu makaleye bakabilirsiniz.